Monday, June 24, 2013
SUNĂTOAREA
SUNĂTOAREA-
Hypericum Perforatum, se spune că este floarea Sf.Ioan. Mai este denumită şi planta celor o mie de perforaţii. În greceşte se traduce, hyper (deasupra ) şi eikon (imagine). Prin macerarea plantei se obţine un lichid roşu asemanator sângelui, asta face ca planta să fie un remediu bun în reducerea hemoragiilor şi menstruaţiilor abundente.
Denumită de asemenea şi Fuga daemonun (alungă demonii),este extrem de eficace în cazul stărilor depresive şi angoaselor nocturne. Druizii o considerau o plantă binecuvantată deoarece mirosul ei era de ajuns pentru a îndeparta spiritele rele. Indicată în eliminarea calculilor renali, nefrite, diferite afecţiuni ale rinichilor şi în eliminarea paraziţilor. Sunătoarea are anumite însuşiri care o fac sa fie un bun remediu în delir, mânie, melancolie şi alte afecţiuni de genul ăsta.
Paracelsius a aşezat sunătoarea între plantele de leac, ce dezleagă farmecele şi alungă duhurile şi de aceea trebuie culeasă în zorii zilei sub influienţa lui marte, jupiter, venus, niciodată sub influienţa lunii. Este folosită ca şi amuletă, este pusă la pălarie, la căpătâi noaptea, presarată prin casă si atârnată pe perete.
Indicatii : antiinflamatoare, sedativă (favorizează producerea melatoninei care reglează ritmul somnului),astringentă, antiseptică, decongestionantă, balsamică, antidepresoare, antidiareică, digestivă, colagogă, fortifiant nervos, cicatrizant.
Singurul lucru către care se îndreapată această plantă este lumina ,ea fixează forţa solară care este în momentul său maxim şi anume, de sf. Ioan. Planta energizează pe termen lung corpul astral şi căile nervoase şi în special organele genitale.
Elixirul spagiric din sunătoare ajută sufletul să-şi găsescă calea către tărâmuri spirituale,tărâmuri mai elevate în vibraţie. Privirea scânteiază mai presus de imaginaţie, inima se deschide către seva originară, plină de umilinţă. Elixirul dizolvă entităţile nefaste şi celelalte larve. Sfera aurică se umple de cantităţi masive de lumină solară care vor repara şi armoniza diferite corpuri subtile.
Monday, June 17, 2013
COADA ŞORICELULUI
COADA SORICELULUI |
denumirea vine de la Ahile (Achillea), şi frunze crestate (millefolium).
E denumită iarba soldaţilor sau iarba militară, deoarece Ahile s-a servit de această plantă şi de rugina de pe lancia sa, pentru a vindeca rana regelui TELEPHOS. Este iarba tăieturilor, rănilor a dulgherilor (dedicată lui IOSIF), datorită infinitelor sale crestături care se află la nivelul frunzelor.
Această plantă are denumirea populară Carpentaria, altfel spus, Iarba Cărauşilor sau a Vizitiilor pentru că aceştia o foloseau pentru a opri sângerarea rănilor. Coada şoricelului este foarte bună pentru curăţarea rănilor şi cicatrizare, este caldă, astrigentă şi amară, un bun remediu pentru tumori şi inflamaţii, se foloseşte intern la hemoragii şi tot felul de sângerări ale nasului, ale abdomenului, uterului, hemoptizie, vomă, retenţie urinară, calculi renali, hematurie (urinare cu sange), gonoree, hemoroizi, tumori şi răni anale. Este folosită ca depurativ sangvin, tonică şi este bine de consumat înaintea unei intervenţii chirurgicale. Coada şoricelului este o plantă indicată pentru tulburările menopauzei, durerile menstruaţiei, tulburări gastrice, spasme digestive, lipsa poftei de mâncare, circulaţie venoasa deficitară, arterioscleroză.
Revitalizantă sanguin şi emotional, coada şoricelului ajută la dezamorsarea influxurilor devastatoare externe, ne deschide ochii către fragilitatea şi susceptibilitatea noastră interioară. Impulsul vindecator al elixirului trece prin puternicul EU ogocentric, congestionat, rănit grav şi ne dă forţa să ne recucerim interior, să cicatrizăm breşele timpului, pornind de la înţelepciunea inimii.
Monday, June 10, 2013
FLORILE DE TEI
FLORI DE TEI |
Sper să vă placă şi să vă ajute în egală măsura!
Elixirul din tei este elixirul care realizează o armonizare pentru cei care şi-au pierdut rădăcinile terestre cât şi cereşti şi care se aprind uşor. Ajută la ridicarea coloanei templului interior, reintroduce sufletul în matricea sa cerească. Este recomandat celui care se retrage într-o mare singurătate, după eşecul iubirilor pieritoare. Este elixirul forţei prieteniei constante, care durează în timp. Păstreză în fiinţă un punct sensibil şi fragil care este o poartă de intrare a dialogului interior cu Transcendenţa. Indicat în nervozitate are acţiune sedativă, calmează mintea, bun pentru hipertensiune, pentru vezica biliară, calmează greaţă, palpitaţiile, migrenle şi este fluidifiant sangvin.
Monday, June 3, 2013
TRĂIEŞTE ÎN ARMONIE!
Shakespeare a spus:
"Întotdeauna m-am simţit fericit, ştii de ce?
Pentru că nu aştept nimic de la nimeni , aşteptările întotdeauna rănesc...
Viaţa este scurtă , iubeste-ţi viaţa ta ... fii fericit /a...şi zâmbeşte ,
trăieşte doar pentru ...tine şi:
Înainte de a vorbi, ascultă
Înainte de a scrie, gandeşte
Înainte de a cheltui, caştigă
Înainte de a te ruga, iartă
Înainte de a răni, simte
Înainte de a urâ, iubeşte
Înainte de a renunţa, încearcă
Înainte de a muri, trăieşte ...
Asta e viaţa ...
Simte, traieste, iubeste şi lasa-te iubit!"
"Întotdeauna m-am simţit fericit, ştii de ce?
Pentru că nu aştept nimic de la nimeni , aşteptările întotdeauna rănesc...
Viaţa este scurtă , iubeste-ţi viaţa ta ... fii fericit /a...şi zâmbeşte , trăieşte doar pentru ...tine şi:
Înainte de a vorbi, ascultă
Înainte de a scrie, gandeşte
Înainte de a cheltui, caştigă
Înainte de a te ruga, iartă
Înainte de a răni, simte
Înainte de a urâ, iubeşte
Înainte de a renunţa, încearcă
Înainte de a muri, trăieşte ...
Asta e viaţa ...
Simte, traieste, iubeste şi lasa-te iubit!"
Subscribe to:
Posts (Atom)