Friday, November 22, 2013

EUCALIPTUL


      

EUCALIPTUL
Eucaliptul-( Arbore al febrei),este un  arbore  zvelt și înalt, originar din Tasmania. Anumite semițe de eucalipt ajung la maturitate numai la o temperatură de 80 grade. Introdus în Europa, către anul 1856 de către Ramel. Eucaliptul a fost folosit pentru asanarea zonelor  mlăștinoase, datorită  marii lui calități de a absorbi apa subterană, de unde vine și denumirea lui de arbore a al febrei. Jules Verne spunea, că eucaliptul neutralizează duhorile mlaștinilor. Planta care restabilește schimbul dintre exterior și interior, datorită  unui aer plin de foc în plămâni. Antiseptic respirator, hipoglicemiant, decongestiv nazal și al căilor respiratorii, balsamic, antiseptic urinar, antireumatismal, febrifug, vermifug, antifungic, previne și tratează  intoxicațiile.
Indicat în răceli, sinuzite, astm, tabagism, bronșite, dureri reumatismale, febră, diabet, paraziți  intestinali, intoxicație alimentară, infecție urinară.
Eucaliptul are forța verticală  exceptională, care permite eului solar să se încarneze complet. Eucaliptul contribuie la asanarea planului mental, al simțurilor  și a voinței, sub direcția unui stâlp de lumină.

EUCALIPT

No comments:

Post a Comment