Friday, May 10, 2013

A ÎNFLORIT SALCAMUL!



Astăzi am fost și am vizitat un sat in care erau mii de salcami infloriți. Mirosul pur si simplu te amețea!!! Am zis ca e un moment foarte bun să și culegem din florile pline cu nectar și să  ne facem câteva provizii pentru iarnă, dar ar trebui sa știm exact la ce pote fi folosit!

Proprietațiantiinflamator,antispasmodic,diuretic
colagog,emolient tonic,indicat in hiperaciditate gastrică, care produce crampe la nivelul stomacului și intestinelor, gastrită, ulcer duodenal, meteorism. Să vorbim un pic si despre latura subtilă !
*(Format datorita aerului si pentru aer, iubind lumina este atât delicat, cât și puternic.
 *Leguminoasă foarte astralizată, folosită când corpul uman este prea activ,in căile digestive superioare, producand un exces de acid gastric, chiar și ulcer.)
*Relatii-psiho existentiale-indicat la copii cu aciditate ,în râgaială chinuitoare, stomac si intestine dilatate, cefalee frontală. Ajută in obstacol psihoemoțional  în experiențe, inainte ca acestea sa fie asimilate în întregime de organism. Nu se lasă timp subtilului si fluidului să se încarneze; ideile raman in aer.
Utilizat in inflamatii (ORL,PULMONARE,PIELE),dificultete respiratorie, simțul mirosului, afectat, diuretic, purificator al sângelui, protector  hepatic si  antiisteric.
"O zicală populară spune,că atata timp cât salcamul este verde toamna nu vine!"

No comments:

Post a Comment