Monday, May 13, 2013

ARMONIA- CREMĂ NATURALĂ CU GHEE ȘI LĂPTIȘOR DE MATCĂ

DESCRIEREA PRODUSULUI:

Unul din ingredientele de bază a cremei este ghee-ul sau untul clarificat, este un produs tradițional indian, obținut la noi din unt natural din lapte de vacă. Procesat prin fierbere, se separă grăsimea pură, devine perfect compatibil cu pielea si capătă virtuți terapeutice extraordinare. Mai mult decât atât, ghee-ul nu se alterează chiar dacă este ținut la temperatura camerei, ci din potrivă, cu cât este păstrat mai mult, cu atât proprietațile lui vindecătoare cresc. Un astfel de unt păstrat 100 de ani este considerat in traditia ayurvedică medicament pentru 1000 de boli.

Uleiul de sâmburi de struguri fiind un ulei cu o textură fină, este perfect compatibil cu pielea noastră, panetrează ușor tenul, regenerează si hidratează,conferă multă vigoare, elasticitate 
și tinerețe.
Extractele din plante constituie o altă componentă importantă a produsului nostru. După cum bine știm, plantele au o multitudine de virtuți terapeutice excepționale, tratând diverse probleme ale pielii și intesificând mult puterea sa de regenerare. La prepararea cremei am folosit plante autohtone pentru că acestea sunt cele mai potrivite structurii noastre. Laptișorul de matcă cu structura sa catifelată a fost adăugat, pentru a aduce un plus de hidratare și regenerare, conținutul lui  bogat in vitamina A, E, C, dublând acțiunea terapeutică a produsului.
Uleiurile esențiale naturale, de uz intern prezintă partea cea mai rafinată a plantelor. Au o putere terapeutică deosebită, atât la nivel fizic, cât și la nivel mental și psihoemoțional. Au fost adăugate in compoziția cremelor pentru a ne încânta cu parfumul lor suav și ne ameliorează confortul psihic. 
Ceara de albine fiind un produs hidrofob (rezistă la apă), protejează pielea de dezhidratare și de praf, de radiații și vânt, catifelează și dă luminozitate tenului. Adăugăm și  miere pentru a aduce și  dulceață in produsul nostru. Mierea are actiune  astringentă, ajută la inchiderea  porilor pentru ca pielea noastra sa fie protejată de intemperiile vremii.

AMBALAJUL
Ambalarea si depozitarea reprezintă  aspecte cărora le-am acordat o atenție specială când am realizat acest produs cosmetico-terapeutic. Am ales ambalaje din  sticlă pentru că sticla este considerată neutră in raport cu conținutul depozitat. Este știut faptul că materialul plastic interactionează cu anumite substanțe din cremă,( ghee-ul și uleiurile volatile) pot penetra profund plasticul și altfel calitatea cremei poate fi compromisă.

 MIC SECRET
Cum va dati seama ca produsul cosmetic este cu adevarat sănătos și util? Dacă ingredientele componente ale  produsului pot fi administrate intern și nu prezintă nici un pericol pentru sănătatea dumneavoastră, ba dimpotrivă, luate in doze corespunzătoare, au acțiuni terapeutice, atunci ati făcut alegerea corectă.

CONTINUT:
-ghee
-ulei din sâmburi de struguri.
-plante (gălbenele, petale de trandafir,lavandă, busuioc, salvie, melisă, flori de sânzâiene, isop, sunătoare, iasomie,lemnul domnului, etc.
-lăptișor de matcă crud
-uleiuri esentiale de uz intern (lavandă, salvie, portocală)
-ceară de albine
-miere

ACTIUNE- intens nutritivă, regeneratoare, tonifică pielea ,reglează secreția de sebum.
Crema  este folosită cu succes pe tenul foarte sensibil, uscat, chiar și pe cele grase, deoarece reechilibrează conținutul de lipide de la nivelul pielii.
-hidratează în profunzime, are rol antiinflamator, ajută la reepitelizarea rănilor şi arsurilor de orice fel, regenerează, restructurează, tonifică  tenurile sensibile și mature, estompează formarea ridurilor, menține fermitatea și tinerețea. Protejează tenul de factorii agresivi ai mediului, (ger, vânt, soare în exces...) crema se aplică pe ten,  gât, decolteu de mai multe ori pe zi, în  cantitate mică și  se masează cu mişcări circulare pâna se absoarbe şi manevra se repetă până în momentul în care se simte că tenul a absorbit suficient. Folosită după plajă, crema are un efect răcoritor, hrănește și reface pielea deteriorată de razele soarelui.
Se păstrează închisă, ferită de acțiunea directă a razelor de soare, de preferat sub 20 de grade.
GHEE -UNT CLARIFICAT

No comments:

Post a Comment